Intervju

Skrivet 2012-03-27 Klockan 23:01:38



1495 kronor för ett snack, en autograf och en bild startade en folkstorm. Efter den massiva kritiken över att sälja möten med sig själv till sina fans, slår nu Eric Saade ifrån sig.

– Det här är inte anpassat efter barn, säger han till Nöjesbladet.

De senaste dygnen har popartistenEric Saade fått ta emot hård kritik från både fans och artistkollegor. Anledningen är att han valt att ta 1495 kronor från sina fans för att träffa honom backstage. Nu slår Saade ifrån sig kritiken och menar att folk inte förstår vad det handlar om.

– Det är snarare såhär: hur kom vi fram till att vi ens ska träffa dem? Det gör man inte på en arenaturné annars, säger han till Nöjesbladet.

Enligt Eric Saade fick han idén från de internationella fansen. Flera av dem hörde av sig och frågade om det fanns en möjlighet att träffa honom efter konserterna under den kommande turnén, vilket det till en början inte gjorde.

– Så jag ville ge dem en chans att träffa mig. Inte bara i någon minut, utan få följa med till min loge och så. Vi var tvungna att sätta ett högt pris för att det bara skulle vara hardcorefansen som betalade det, annars skulle det inte fungera. Beyonce tog 6 000 spänn. Vi tänkte att vi chillar och hamnade på det här priset.

 

"Har suttit med fans i fem timmar"

Att det skulle vara orättvist för de som inte har råd att träffa honom håller han inte med om. Han träffar gärna sina fans vid andra tillfällen och påminner om att han under de senare två åren varit ute på fyra signeringsturnéer.

– Då har jag suttit i fem timmar. Många artister går efter två. Jag har alltid som princip att alla ska få en autograf men det går ju inte att signera efter att man har stått på scen så länge som jag gör under turnén. Man är helt färdig efteråt. Vi klockade hur lång tid det skulle ta att signera åt alla och det skulle vara i mer än sju timmar, säger Eric Saade.

Enligt honom handlar det heller inte om att tjäna några pengar eftersom det länge har planerats att intäkterna från backstagepassen ska gå till välgörenhetsorganisationen ”Min stora dag”. Något som skulle avslöjas på fredag i samband med att 40 barn därifrån ska gå på hans genrep.

– Men nu sabbades ju den överraskningen, säger han.

Trots all negativ publicitet hans backstagepass orsakat skulle Eric Saade inte ha gjort upplägget annorlunda i dag.

– Tvärtom. Det är supercoolt att jag är den första svenska artist som gör det här. Men jag kan förstå att folk blir upprörda. Det här är Sverige, kanske är folk avundsjuka. Mina internationella fans tycker det är jättekonstigt att folk reagerar.

Tror du inte reaktionerna kan bero på att många av dina fans är barn?

– Det här är inte anpassat efter barn. De har inte de pengarna. Min turné är inte heller det. Ska jag ta på mig rosa byxor bara för att det är många tjejer som lyssnar på mig, eller? Jag har sett att flera artister kritiserat mig men det bara rinner av mig.

Om man går fram till dig på gatan och ber om en autograf och en bild. Ber du personen att hosta upp då?

– Absolut inte. Jag har aldrig sagt nej till sådant.

Skulle du själv kunna tänka dig att betala för att träffa en artist?

– Absolut med Justin Timberlake.


"Här är ännu en till intervju om samma sak...fattar inte att det skulle bli en sådan stor diskussion om detta. För min del är det väl klart att man betalar för en artist som man gillar så pass mycket. Eric är ju bäst, och det är bara SÅ värt priset!!"


Fansen gick i taket.

Nu rasar även artistkollegorna mot Eric Saades dyra backstagepass.

– Upplägget är obehagligt, säger Markoolio.

Erbjudandet gjorde popidolens fans rejält upprörda. Under Eric Saadeskommande turné kan den som vill träffa honom för ett kort snack, ett foto och en autograf. Men det kostar. Den som nappar på erbjudandet får vara beredd att punga ut 1 495 kronor.

Nu reagerar artistkollegorna. ”Skitigt. Rent utav äckligt”, skriverMarko”Markoolio” Lehtosalo, 37, på Twitter.

– Jag tycker hela upplägget är obehagligt och konstigt. Jag anser att som artist så tar man sig tid för sina fans. Träffar dom och skriver autografer utan att ta betalt. Det hör till, säger han till Nöjesbladet.

För honom är det otänkbart att erbjuda något liknande.

– Jag skulle aldrig kunna titta dem barnen i ögonen i vetskapen av att deras föräldrar eller dom pröjsat pengar för att få träffa mig för fotning och autografer, säger Markoolio.

 

"Rör sig om ung publik"

Richard Herrey, 47, stämmer in. Han reagerar framför allt mot att erbjudandet är riktat till en ung målgrupp.

– I det här fallet så rör det sig om en väldigt ung publik, varav väldigt många barn. Att ta betalt på det sättet för att de ska få komma och hälsa och få en autograf eller foto är för mig helt absurt. Det luktar och stinker helt enkelt, säger han.

Richard Herrey menar att tilltaget kan vara skadligt för artisten.

– Jag tror inte att han är betjänt av det här. Det är bara dumt. Dessutom blir han ju skrattad åt av svenska artister och branschen.

Även Markoolio ser risker med erbjudandet. Eric Saade kan stöta bort sina fans, menar han.

– Kan vara så att han är ute på tunn is. Vet att det finns en del internationella riktiga artister som gör liknande saker. Men Saade är inte riktigt där och ska nog lugna sig lite med sina upplägg och attityd.

 

"Bittra föredetta artister"

Tomas Lingman, Erics Saades manager, skriver i ett sms till Nöjesbladet:

– Det är väl härligt att folk blir så engagerade och att så många före detta artister är arga och bittra. Vi har alltid gillat att hitta på nya idéer och vi gör det vi tror på vilket vi kommer fortsätta med oavsett vad folk tycker om det.

Han fortsätter:

– Eric har gjort och gör väldigt mycket signeringar där han sitter i fyra-fem timmar och skriver autografer gratis till alla men nu ska vi göra en popkonsertturné och det är något helt annat! Det finns en efterfrågan men vi tvingar ingen att köpa.

"Här är ett klipp från LILLA AKTUELLT som har snackat om detta. Eric nämns också med sin åsikt..."



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se